Center Medico dr. Sentočnik je vrhunski zasebni medicinsko – estetski center za hujšanje, interno medicino, psihoterapijo ter estetiko obraza in telesa. Ustanovljen je bil leta 1990, od leta 1992 pa deluje v lastnih prostorih v Rožni dolini v Ljubljani.

Ustanoviteljica in strokovni vodja centra je dr. Sentočnik Tina, doktorica medicinskih znanosti, specialistka interne medicine in psihoterapevtka.

Dr. Sentočnik Tina je specializacijo iz interne medicine opravila na Revmatološki kliniki Univerzitetnega kliničnega centra v Ljubljani. Tekom specializacije je skupaj s soavtorji napisala priročnik za zdravnike in študente medicine z naslovom Revmatologija, ki je izšel leta 1989 v založbi Medicinskih razgledov v Ljubljani.

Leta 1990 se je odločila za zasebno pot in ustanovila specialistični medicinski center Medico dr. Sentočnik, ki od leta 1992 deluje na Levčevi ulici 11 v Ljubljani. Namenjen je obravnavi posameznikov s prekomerno težo in debelostjo ter komplikacijami teh bolezni. Bila je prva, ki je že pred 30. leti opozorila na potrebo po bolj poglobljenem razumevanju debelosti kot telesne bolezni s psihološkim ozadjem. Po končanem podiplomskem študiju psihoterapije na Medicinski fakulteti v Ljubljani in številnih izobraževanjih v tujini pa je razvila inovativni, celovit pristop obravnave debelosti: ta upošteva specifične potrebe vsakega posameznega bolnika in debelost obravnava tako na telesnem, kot tudi na psihološkega nivoju. Oblikovala in educirala je strokovni tim sodelavcev na področju dietetike, psihologije, aktivacijske terapije ter kozmetoloških postopkov ob hujšanju. Rezultati takega pristopa se kažejo v učinkovitem in zdravem hujšanju v prvi fazi ter uspešnem zadržanju dosežene teže po končanem hujšanju, v drugi fazi zdravljenja.

Dr. Sentočnik Tina je leta 2006 ustanovila društvo Slovensko združenje za pomoč pri debelosti, ki je pridruženi član Slovenskega zdravniškega društva ter član uglednih mednarodnih organizacij EASO in IASO. Skupaj s soavtorji je leta 2006 napisala priročnik za zdravnike in zdravstvene delavce z naslovom Debelost in prekomerna teža. Je tudi avtorica številnih poljudnih člankov, objavljenih v različnih slovenskih revijah. Z njimi želi povečati ozaveščenost za zdrav življenjski slog ter ljudi odvračati od hitrih in nezdravih postopkov hujšanja, ki imajo za posledico kronične težave s težo in tudi zdravjem.

Od leta 2013 je generalna sekretarka strokovne organizacije Združenje psihoterapevtov Slovenije – zbornice. Leta 2013 je prejela naziv nacionalni ekspert za področje debelosti, ki ga podeljuje IASO na osnovi opravljenih mednarodno priznanih izobraževanj.

Leta 2016 je dr. Sentočnik Tina doktorirala na Medicinski fakulteti v Ljubljani s temo Statični in dinamični pristop v zdravljenju debelosti.

V centru Medico dr. Sentočnik deluje ekipa visoko usposobljenih terapevtov s področja interne medicine in internistične diagnostike, dietetike, psihoterapije, osebnega trenerstva ter kozmetologije. S pomočjo sodobnih kozmetoloških metod, ki so pomembna dopolnilna dejavnost v centru, lahko ob hujšanju namreč dosežemo optimalni estetski videz telesa in obraza. Izvajamo tudi dejavnosti, namenjene varovanju zdravja, povečanju vitalnosti ter spoprijemanju z in zaščiti pred boleznimi modernega časa, med katerimi pomembno mesto zaseda kronični stres.

Center je opremljen z vrhunsko opremo za medicinsko – internistično diagnostiko, ginekologijo, fizioterapijo, kineziterapijo ter estetske storitve za obraz in telo in se nahaja v osrčju Rožne doline v Ljubljani na 600 m2 površine.

Imamo lastno parkirišče za stranke, v prijetnih in z naravnimi materiali opremljenih prostorih s prelepim pogledom na rožni vrt vam postrežemo s sveže pripravljenimi sokovi ter z domiselnimi, okusnimi in zdravimi sadno – zelenjavnimi obroki po naši lastni recepturi.

Dejavnosti Medico centra:

 • Celotna internistična diagnostika in preventivni pregledi (pregledi z ultrazvokom, EKG, laboratorijska diagnostika)
 • Celovita obravnava posameznikov z debelostjo in prekomerno telesno težo
 • Ginekološki pregledi ter diagnostika (UZ rodil in dojk)
 • Odstranitev kožnih izrastkov, bradavic in starostnih peg (krio- in elektroterapija)
 • Osebno trenerstvo za izboljšanje telesne kondicije
 • Psihoterapija pri hujšanju in za vzdrževanje teže, za kvalitetnejše medosebne odnose, pri stresu in izgorelosti – individualne, partnerske in skupinske obravnave
 • Psihoterapija pri čustvenih in nevrotskih motnjah ter motnjah hranjenja
 • Svetovanje in pomoč pri prakticiranju zdravega življenjskega sloga
 • Dietetična posvetovalnica  – izdelava učinkovitih diet po meri posameznika (za hujšanje in bolezni sodobnega časa)
 • Vrhunski postopki za oblikovanje postave in odpravo celulita
 • Nega obraza in telesa z naravnimi preparati
 • Medicinska in klasična pedikura in manikura
 • Pomladitveni postopki za obraz in telo, proti ohlapnosti in za glajenje gub
 • Individualne in skupinske vadbe: v centru sta dve sodobno opremljeni telovadnici, vadbo pa izvajamo tudi v naravi, pod vodstvom vrhunskih terapevtov, posebej usposobljenih za spodbudo vaše motivacije