Center Medico dr. Sentočnik je vrhunski zasebni medicinsko – estetski center za hujšanje, interno medicino, psihoterapijo ter medicinski wellnes za oblikovanje postave ter estetiko obraza in telesa. Uspešno deluje od leta 1992.

Ustanoviteljica in voditeljica centra je Sentočnik Tina, dr. med.,, specialistka interne medicine in psihoterapevtka. Specializacijo iz interne medicine je leta 1989 opravila na Revmatološki kliniki Univerzitetnega kliničnega centra v Ljubljani. Je soavtorica priročnika Revmatologija, ki je izšel leta 1989 pri Medicinskih razgledih. Dr. Sentočnik Tina od leta 1992 deluje v zasebnem specialističnem centru na Levčevi ulici 11 v Ljubljani, kjer se ukvarja z zdravim hujšanjem. Prva v Sloveniji je že leta 1997, ko je bila debelost s strani Svetovne zdravstvene organizacije opredeljena kot bolezen, opozorila na pomen psihološkega ozadje debelosti in na dejstvo, da je dolgoročno uspešna le celovita obravnava. Ta je sestavljena iz ustreznega, individualno predpisanega jedilnika, psihološke podpore in individualno odmerjene telesne vadbe pod vodstvom usposobljenega kineziterapevta.
Dr. Sentočnik Tina je končala podiplomski študij psihodinamske psihoterapije na Medicinski fakulteti v Ljubljani in leta 2012 s strani Slovenskega psihoterapevtskega združenja prejela naziv psihoterapevt. V letu 2013 je bila imenovana za generalno sekretarko tega združenja.
Dr. Sentočnik Tina je leta 2006 ustanovila društvo Slovensko združenje za pomoč pri debelosti ter Profesionalno sekcijo za prekomerno težo in debelost, ki je pridružena članica Slovenskega zdravniškega društva ter mednarodnih organizacij EASO in IASO. Skupaj s soavtorji je napisala priročnik za zdravnike in zdravstvene delavce z naslovom Debelost in prekomerna teža. Je tudi avtorica številnih poljudnih člankov, objavljenih v različnih slovenskih revijah. Z njimi želi povečati ozaveščenost za zdrav življenjski slog ter ljudi odvračati od hitrih in nezdravih postopkov hujšanja, ki imajo za posledico kronične težave s težo in tudi zdravjem.
Dr. Sentočnikova končuje doktorski študij biomedicine na Medicinski fakulteti v Ljubljani. Od leta 2013 je nosilka imenovanja mednarodni ekspert za področje debelosti, ki ga podeljuje IASO na osnovi opravljenih mednarodno priznanih izobraževaj. Dr. Tina Sentočnik je edina v Sloveniji specializirana za specialistično nekirurško obravnavo bolnikov z debelostjo s pridruženo motnjo hranjena.

Pomembne dopolnilne dejavnosti v centru so sodobne terapije, s pomočjo katerih ob hujšanju dosežemo optimalni estetski videz telesa in obraza, elektroakupunkturna stimulacija za obvladovanje apetita, načrtujemo pa tudi medicinsko podprto hidrokolon terapijo in bioresonančno terapijo.

Programe v centru izvaja ekipa visoko usposobljenih terapevtov s področja interne medicine in diagnostike, dietetike, psihoterapije, osebnega trenerstva, estetske medicine s kozmetologijo in masaže.

Center je opremljen z vrhunsko opremo za medicinsko – internistično diagnostiko, fizioterapijo, kineziterapijo ter estetske storitve za obraz in telo.

V centru Medico dr. Sentočnik potekajo številne dejavnosti, namenjene varovanju zdravja, povečanju vitalnosti ter ohranjanju lepote, obravnavi  bolezni modernega časa in zaščiti pred njimi ter za obvladovanje stresa.

Naša področja delovanja so:

 1. medicina
 2. estetika
 3. wellness

 

Dejavnosti Medico centra

 • Celotna internistična diagnostika in preventivni pregledi (pregledi z ultrazvokom, EKG, laboratorijska diagnostika)
 • Ginekološki pregledi in UZ rodil in dojk
 • Odstranitev kožnih izrastkov, bradavic in starostnih peg (krio- in elektroterapija)
 • Hujšanje in celovita obravnava debelosti in motenj hranjenja
 • Osebno trenerstvo – hujšanje in izboljšanje telesne kondicije
 • Elektroakupunktura proti apetitu po Ryodoraku metodi
 • Psihoterapija pri hujšanju in za vzdrževanje teže, za kvalitetnejše medsebojne odnose, pri stresu in izgorelosti – individualne in skupinske obravnave
 • Psihoterapija pri kompuzivnem (prisilnem) in čustvenem prenajedanju
 • Svetovanje in pomoč pri prakticiranju zdravega življenjskega sloga pri povečanem krvnem tlaku, sladkorni bolezni, povečani količini maščob v krvi, itd.
 • Izpiranje debelega črevesja – hidrokolon kot pomoč pri zaprtju in za čiščenje telesa
 • Biofeedback in bioresonanca
 • Dietetična posvetovalnica  – izdelava učinkovitih diet po meri posameznika (za hujšanje in pri drugih boleznih)
 • Vrhunski postopki za oblikovanje postave in odpravo celulita
 • Nega obraza in telesa z naravnimi preparati
 • Medicinska in klasična pedikura in manikura
 • Pomladitveni postopki za obraz in telo, proti ohlapnosti in za glajenje gub
 • Individualne in skupinske vadbe v dveh moderno opremljenih, svetlih in zračnih telovadnicah in v naravi pod vodstvom vrhunskih terapevtov, posebej usposobljenih za spodbudo vaše motivacije
 • Storitve s področja wellnessa: masaže, aromaterapija, butična savna
 • Svetovanje, prodaja in izposoja športnih pripomočkov in pripomočkov za spremljanje učinkovitosti telesne aktivnosti
 • Svetovanje in prodaja dietetičnih pripomočkov in prehranskih dopolnih
 • Prijetno druženje: plesna vadba, shujševalne počitnice, kulinarične delavnice, jogging, pohodi, šola rekreativnega teka, priprave na tekaške podvige, ki se jih bomo udeležili skupaj

 

Center Medico leži v osrčju Rožne doline v Ljubljani na 600 m2 površine, imamo lastno parkirišče, v prijetnih in z naravnimi materiali opremljenih prostorih s prelepim pogledom na rožni vrt vam postrežemo s sveže pripravljenimi sokovi ter z domiselnimi, okusnimi in zdravimi sadno – zelenjavnimi obroki po naši lastni recepturi.

V naši trgovinici s kvalitetnimi, izbranimi pripomočki za telesno vadbo, vam bo pri izbiri pomagala naša profesorica športne vzgoje in vas naučila njihove pravilne uporabe.